”Alt under ett tak”: En empirisk undersøkelse av menigheter innen rammen av Normisjon (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen undersøker og drøfter menigheter innen Normisjon. Det er en empirisk studie, basertpå analyse av sentrale dokumenter og intervjuer med lokale menighetsledere. Forfatteren undersø-ker hvordan ledere i Normisjon tenker om menighet, hva deres menighetspraksis er, og hvordan detenker om relasjonen til Den norske kirke. Analysen viser at lokale ledere i Normisjon tenker noeforskjellig og utviser stor grad av pragmatisme, i både tenkning om menighet og relasjon til DnK.Det er i liten grad refleksjon om kirkerettslige spørsmål blant Normisjons ledere. Det er det lokalefellesskap og hvordan dette fungerer, som har betydning. Forfatteren spør om stor grad av likhetmellom menigheter i Normisjon og Den norske kirke kan virke konkurrerende, mens en klargjø-ring av forskjeller kan gi mulighet for samarbeid mot felles visjon.