(untitled) (Tidsskrift for Praktisk Teologi, 2020)
Artikkelen argumenterer for at pastoralteologi fortsatt hører hjemme som en sentral disiplin innenpraktisk teologi, samtidig som den empiriske vendingen nødvendiggjør en fornyelse av faget. Artik-kelen presenterer endrede kontekster for prestetjeneste som aktualiserer en fornyelse av faget, ogargumenterer for at empiriske fagtradisjoner som ofte har vært sett på som eksterne disipliner, måinngå i pastoralteologien som et samtalende og tverrfaglig prosjekt. Avslutningsvis antydes noen føringer for hvordan pastoralteologien kan balansere sine tradisjonelle ”visdomstekster” med åvære et forskningsfag som drives på empirisk etterrettelige premisser.